Landgoed op ‘t Sandt in Loon op Zand is ontwikkeld door Francine Broos. Het monument (bestemd als woning) is gerestaureerd en er is een atelier gerealiseerd. Deze bijzondere plek is een weerspiegeling van alle capaciteiten van het ontwerpbureau. De passie en liefde voor het ontwerp vak zijn zichtbaar in de architectonische projecten die zij ontwerpen en begeleiden.

Dit specifieke project laat hun capaciteiten zien vertaald in de verschillende disciplines waarin zij werken. Het bevat zowel het complete landschapsontwerp, de restauratie van het zeventiende-eeuwse rijksmonument als de nieuwbouw van het eigentijdse atelier.

In het landschapsontwerp is rekening gehouden met het toegestane bouwvolume en is met respect voor de natuur en omgeving gewerkt. Een van de doelstellingen van het ontwerp betrof een zo groot mogelijk contrast realiseren met het rijksmonument en het tegelijk laten opgaan van de werkplek in haar natuurlijke omgeving.

Door het gebruik van een mix van pure materialen zoals beton – staal en glas wordt het contrast van de moderne atelier met het rijksmonument versterkt.

De vinding van een extra ruimte onder het maaiveld zorgt voor voldoende werkruimte met behoud van daglicht. Dit alles terwijl het atelier volledig opgaat in de bosrijke omgeving en het monument “het zaadhuisje” zijn centrale plek behoudt.

Oud tegenover nieuw, klassiek naast hypermodern. Zo tegengesteld, maar zo ontworpen dat het is alsof het een niet zonder het andere kan.

Wees welkom op deze bijzondere plek waar we je graag ontvangen en rondleiden.