Stichting Het Witte Kasteel, voorzien van een ANBI-status, heeft het behoud van het cultureel erfgoed als doelstelling. Door gulle giften van vele sponsoren en de grote inzet van vrijwilligers is Het Witte Kasteel onder begeleiding van Francine Broos niet alleen op hoog niveau afgewerkt, maar dragen zij ook zorg voor toekomstig onderhoud en restauraties.
Op het landgoed staan meerdere gebouwen, zoals het Theehuis, het Neerhuis en het Koetshuis, welke elk gerestaureerd en weer in gebruik genomen zijn als respectievelijk overnachtingsplekken en café.

Francine Broos interieurarchitecten is verantwoordelijk voor de herbestemming van het landgoed en het monumentale Kasteel met de bijgebouwen.

In samenwerking met de stichting is voorafgaand allereerst een visie gevormd voor het gebruik en de toekomst van het kasteel. Een haalbaarheidsonderzoek en de benodigde vergunningen maakten deel uit van het project.

Hierna volgden het interieur plan met begeleiding van uitvoering, restauratie en onderhoud.

Allereerst is er gekeken naar wat behouden kon worden, van daaruit is de ontwerp stap genomen om de basis die er ligt voldoende te versterken, zodat eigentijds gebruik van het kasteel mogelijk gemaakt is en gecontinueerd kan worden.

Pure ontwerpen, eerlijke materialen, ingetogen kleurgebruik en verfijnde verlichting zijn gebruikt om het interieur van het kasteel aan te passen naar een gebruiksvriendelijke omgeving voor de bezoekers.

Vloeren en wanden zijn met veel passie en gedegen vakmanschap gerestaureerd of vernieuwd. De kwalitatief hoogwaardige afwerking van het geheel zorgen voor de verbinding tussen oud en nieuw.

Mede door de ontworpen meubelmaatwerken en het eigentijdse sanitair in contrast met het monumentale rijksmonument, wordt het kasteel met internationale beleving door velen gewaardeerd.