Wat begon met een snelle schets om de potentie te laten zien van de gedateerde villa die op deze unieke plek in het groen stond werd uiteindelijk een totale exterieur- en interieuropdracht voor het bureau waarbij de uitdaging lag in het combineren van een passend architectonisch ontwerp op een uitdagende locatie waar binnen en buiten in elkaar overlopen en versterken.
Villa RK is gesitueerd op een bijzonder perceel in de Brabantse Kempen wat zich kenmerkt door de glooiende hoogte verschillen in het terrein en de uitbundige diversiteit van hoge en lage beplanting.

De bestaande villa werd zover als mogelijk afgebroken waarna de nieuwe woning in zijn geheel duurzaam opgebouwd is.
De herkenbare vorm van de schoorsteen van de oude villa is behouden om zo het architectonische element van de oude villa in ere te houden.

De gehele buitenschil is voorzien van zwart gebeitst thermisch gemodificeerde houten elementen waardoor de archetypische vorm van de woning wordt vereenvoudigd en versterkt.
De grote raampartijen zogen voor heldere onderbrekingen in de buitenschil en voor zuivere zichtlijnen in het interieur waardoor de lengte en breedte van de woning op ieder verdieping in een blik ervaren wordt.
Vrijwel alle ruimtes in de woning hebben contact is met de omgeving waardoor het contact met buiten ten alle tijde voelbaar is.

De leefruimtes zijn voorzien van lichte eikenhouten vloeren, natuurstenen elementen, heldere wit-tinten en zachte aardetinten waardoor een aangename serene en warme sfeer ontstaat in het interieur.
De vrij-hangende openhaard is het verbindingselement van de open keuken en de woonkamer.
Bij trap naar de 1e verdieping zorgt de balustrade van warmgewalst staal voor een heldere belijning en krachtig contrast.
Het plafond op de overloop is voorzien van een akoestisch lattenplafond in dezelfde afwerking als de vloeren om zo een optimaal geluidsabsorptie genereren op de 1e verdieping